FC Barcelona ka regjistruar skuadrën e tyre për Ligën e Kampionëve 2019/20. E gjithë skuadra e parë e skuadrës plus Hiroki Abe, Ronaldo Araujo dhe Ferran Sarsanedas nga Barça B përfshihen në listën A maksimum prej 25 lojtarëve, nga të cilët të paktën dy duhet të jenë portierë.

Tre lojtarët e ekipit B do të veshin numrat 37 (Abe), 33 (Araujo) dhe 34 (Sarsanedes) nëse duhet të figurojnë në garë.

Pse Abe, Araujo dhe Sarsanedas janë përfshirë në listën A dhe jo në listën B? Në rastin e Abe dhe Araujo, kjo është për shkak se ata kanë kaluar më pak se tre vjet brenda sistemit të akademisë së Barçës.

Sa i përket Sarsenedas, ai ka lindur në 1997 që do të thotë se është shumë i moshuar për t’u përfshirë në listën B, shkruan Teleshkronja Post.

Sipas rregullave të UEFA-s, lista B e lojtarëve mund të dërgohet deri në mesnatën e pragut të ndeshjeve të Ligës së Kampionëve.

Lojtarët që janë nën moshën 21 vjeç dhe të kenë kaluar të paktën tre vjet në sistemin e të rinjve në klub, kështu që ftesa e Riqui Puig, Abel Ruiz ose Iñaki Pérez të gjithë do të ishin të disponueshëm për t’u regjistruar në listën B për një Ligë të Kampionëve.

Loading...