Borussia Dortmund do të marrë çmimin e barazisë të UEFA-së të enjten, gjatë shortit për fazen e grupeve në Champions League, për angazhimin e tyre në luftën kundër racizmit në futboll.

UEFA njoftoi se Dortmund ishin fituesit e çmimit në Twitter, ndërsa një mbështetës i Burnley do të marrë gjithashtu një çmim për punën e tyre bamirëse.

“Borussia Dortmund mund të jetë në mënyrë të arsyeshme krenare për punën e tyre të jashtëzakonshme për të sfiduar qëndrime dhe veprime të së djathtës ekstreme, duke përcjellë mesazhin e qartë se racizmi, intoleranca dhe diskriminimi nuk kanë vend në futboll”, tha presidenti i UEFA-s Aleksander Ceferin.

“Klubi ka dhënë një shembull të rëndësishëm për klubet e tjera në të gjithë Evropën që duhet të ndjekin.”

Dortmund janë bërë një shembull i përsosur i një klubi që lufton kundër çdo forme diskriminimi, duke futur këto vlera në stadiumin e tyre Signal Iduna Park, si dhe larg shtëpisë.

“Borussia Dortmund mendon se angazhimi shoqëror është jashtëzakonisht i rëndësishëm,” tha CEO Hans-Joachim Watzke.

“Ne jemi të kënaqur që ky angazhim është njohur me këtë çmim prestigjioz UEFA.”/GazetaTeleshkronja/

Loading...