Tyson Fury ruajti rekordin e tij të pamposhtur me një fitore dramatike unanime me vendim ndaj Otto Wallin në Las Vegas të shtunën.

Fury mbrojti me sukses titullin e tij linear të peshës së rëndë, por vetëm pasi mbijetoi një frikësim të madh nga kundërshtari i tij suedez.

Britaniku ishte prerë shumë mbi syrin e tij të djathtë në raundin e tretë dhe iu desh të merrej me një fytyrë të përgjakur për periudha të gjata, por agresioni i tij – veçanërisht në gjysmën e dytë të luftës – u shpagua.

Gjyqtarët shënuan me pikë atë 118-110, 117-111 dhe 116-112 në favor të Fury pasi ai u përmirësua në 29 fitore – 0 humbje – 1 barazim dhe i dha Wallin (20-1) humbjen e tij të parë.

Pas një fillimi të guximshëm, Fury zbarkoi disa goditje të mëdha vonë në raundin e dytë, megjithëse Wallin ishte duke qëndruar mirë, shkruan Teleshkronja Post.

Një dorë e majtë e madhe nga Wallin në prerjen e syrit të djathtë Fury në cep në raundin e tretë dhe do të ishte momenti që ndryshoi pjesën e mbetur të luftimit.

Një mjek u thirr për të inspektuar syrin e Fury gjatë raundit të gjashtë dhe 31-vjeçari, i cili ishte gjithnjë e më agresiv, reagoi me zemërim ndërsa Wallin shtyu në prerjen e tij vonë në raund.

Fury zbarkoi me disa goditje të mëdha me dorëm e djathtë në raundin e shtatë ndërsa Wallin synonte ta lëndonte më shumë në prerjen e tij.

Pavarësisht lëndimit, ishte Fury, mbase i dëshpëruar, që filloi të dominojë një Wallin të lodhur, duke prodhuar një kombinim të madh për të hapur raundin e 10-të./GazetaTeleshkronja/

Loading...