Agim Bahtiri merre mbeshtetje nga Presidenti Thaci per iniciativen e bashkimit te mitrovices

Thaçi e përkrahë zyrtarisht Bahtirin për bashkimin e Mitrovicës

Agim Bahtiri para pak javësh, pas dorëheqjes së katër kryetarëve të komunave me shumicë serbe, e nisi peticionin për bashkimin e Mitrovicës.

Në fillim askush nuk e përkrahu edhe pse Bahtiri thoshte se e ka përkrahjen e kryeministrit, kryeparlamentarit dhe presidentit.

Por siç duket tash Bahtiri edhe zyrtarisht e ka një përkrahje nga lideri i shtetit, presidenti Thaçi, raporton Teleshkronja Post.

Madje Thaçi sot në një postim në Facebook ka kërkuar që edhe institucionet tjera ta përkrahin iniciativen për bashkimin e Mitrovicës.

“Bashkimi i qytetit të Mitrovicës është proces i pandalshëm. Në takim me kryetarin Bahtiri konstatuam se qytetarët e Mitrovicës e kanë thënë fjalën e tyre. Tani e kanë radhën të veprojnë institucionet: Qeveria, Kuvendi dhe Presidenca,” shkruan Thaçi.

Kështu sipas shkrimit të Thaçit, tash edhe qeveria dhe institucionet tjera të shtetit duhet ta mbështesin inicativen e Bahtirit, duke aluduar tek kryeministri./Teleshkronja Post/

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.