Kastrati dhe Bahtiri memorandum bashkëpunimi për 51 shtëpi në Mitrovicë

Komuna e Mitrovicës Jugore dhe Shoqata Jetimat e Ballkanit kanë nënshkruar një memorandum bashkëpunimi.

Kjo u bë e ditur sot përmes një njoftimi në Facebook nga kryesuesi i shoqatës dhe humanisti Halil Kastrati, raporton Teleshkronja Post.

Kryetari Agim Bahtiri dhe Halil Kastrati kanë nënshkruar marrëveshjen, ku u bë e ditur se do dhurohen 51 shtëpi.

Postimi i plotë :

Lajm i madh 51 shtepi do te ndertohen ne komunen e MitrovicesSot u nenshkrua memorandumi bashkepunues mes Shoqates…

Posted by Halil Kastrati on Thursday, January 31, 2019

Vetëm ata që nuk kanë kulm mbi kokë e kuptojnë vlerën e Halil Kastratit

Gazetari i RTK-së dhe rofesori universitar, Milazim Krasniqi, ka goditur kritikuesit e humanisitit të shqiptar, Halil Kastratit.

Krasniqi me anë të një postimi në Facebook, ka shkruar se për ta kuptuar rolin e madh të Halil Kastratit dhe bamirësinë e tij.

Duhet me qenë pa kulm dhe vetëm atëherë e kupton se çfarë pune të madhe bën ai me shoqatën e tij ”Jetimat e Ballkanit,” ka shkruar Krasniqi.

Postimi i Krasniqit:

Duhet të jesh në lëkurën e familjeve që nuk kanë pasur kulm mbi krye e që janë bërë me shtëpi, për ta kuptuar vlerën e angazhimit të Shoqatës “Jetimat e Ballkanit” dhe të Halil Kastratit personalisht. E pakta, duhet të shkosh me ta në ndonjë nga ato familje, kur u kumtohet se do të bëhen me shtëpi dhe kur shtëpia u dhurohet, e të kuptosh se si mjerimi zëvendësohet me gëzim, vuajtja me shpresë. Përtej kësaj, ka veç kundërthënie logjike e hipokrizi. Pse? Sepse ata që kërkojnë transparencë në të gjitha rastet e tjera, këtu kërkojnë mungesë transparence. E dyta, ka njerëz që shesin moral në publik, ndërsa tregojnë mungesë dhembsurie ndaj njerëzve që vuajnë.

Para pak ditësh Flaka Surroi, drejtoresha e Kohavisionit kishte thumbuar Kastratin duke i thënë manipulues me fatin e të pastrehëve për aktivitetin e tij bamirës që po e zhvillon çdoherë në praninë e kamerave./TeleshkronjaPost/

Humanisti Kastrati flet për fondet ruso-serbe / VIDEO

Humanisti Halil Kastrai ka deklaruar se janë organizatë e regjistruar në shtet dhe se gjithë transaksionet nuk shpëtojnë pa u kontrolluar.

“Dhe jemi të kënaqur që kontrollohemi. Gjithçka shkon përmes bankës”, ka deklaruar ai.

Kastrati tha se pranojnë edhe para të gatshme në dorë, por personave që i dhurojnë ua japim një dokument, dhe ato para pastaj i dërgojnë në bankë në emrin e shoqatës.

Në Oxygen Press tha se ka pasur raste kur kanë thënë; stop mos ndihmoni, derisa të ju gjejmë vendin këtyre që kemi.

Ka thënë se aty para dhurojnë vetëm shqiptarët.

“Ne listat i qesim, prej ditës së parë të themelimit nuk kemi pranuar fonde të huaja. Nëse dikush ka dyshime, le të shkon te organet e drejtësisë”, ka thënë ai.

Ka shpjeguar se vazhdimisht publikohen listat e donatorëve, me emra dhe shumë të dhëna./ OxygenPress.info

Lajmi i madhë i Halil Kastratit për 17 shkurt / VIDEO

Halil Kastrati nga Jetimat e Ballkanit, vazhdon të jetë njëri nga humanistët më të mëdhenj në Kosovë.

I ftuar në emisionin Oxygen, konfirmoi se më 17 shkurt, në 11 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës do të dhurojë 17 çelësa banesash.

Shoqata Humanitare “Jetimat e Ballkanit”, në ditën e flamurit kombëtar me 28 nëntor, kishte dhuruar 28 palë çelësa, për 28 familjare në nevojë.

Ndërkaq, që nga themelimi, ka gëzuar qindra familje shqiptare me kushte të rënda ekonomike.

Sonte në Oxygen ai dhuroi edhe një banesë për një familje nga komuna e Gjilanit.

Halil Kastrati njihet si njëri ndër personat më të dashur dhe më të respektuar në Kosovë, për shkak të aktiviteteve të bamirësisë.