Ramiz Lladrovci, kryetari më transparent në Kosovë

Komuna e Drenasit për vitin 2018 ka marrë epitetin si komuna më transparente në Kosovë. Ky vlerësim iu dha nga një hulumtim njëvjeçar i realizuar nga KDI [Instituti Demokratik i Kosovës] në bashkëpunim me Ambasadën Britanike në Kosovë.

Drenasi prej 118 pikëve sa është maksimumi ka marrë gjithsej 97 pikë apo 97 %. Ndërkaq si komuna më pak transparente në këtë hulumtim doli komuna e Mamushës me vetëm 32 pikë nga 118 sa ka qenë maksimumi i vlerësimit me pikë.

Drejtori ekzekutiv i KDI-së, Ismet Kryeziu, tha se puna në 11 komuna ka qenë sfidë në vete. Prej këtij hulumtimi tha se mungesa e transparencës nga disa prej komunave vë në pah që një gjë e tillë ekziston edhe në nivelin qendror.

Ndërkaq shtoi se prej 150 takime me qytetarë kanë qenë shumë të frytshme në përfshirjen e qytetarëve të këtyre komunave që ishin pjesë e hulumtimit për t’u dhënë mundësinë këtyre të fundit në vendimmarrje në qytetet në të cilat jetojnë.

Ndërkaq, ambasadori britanik në Kosovë, Ruairi O’Connell, tha se ky projekt ka për qëllim që qytetarët të kërkojnë më shumë përgjegjësi nga udhëheqësit e tyre.

Ky kërkoi që kosovarët të jenë më kërkues ndaj politikanëve ndaj atyre që i udhëheqin dhe të shohin se këta të fundit po i mbajnë premtimet e saj po i realizojnë ato që i premtuar në kohë fushate.

Kryetari Lladrovci përkrahë protestën, ja mesazhi i tij

Kryetari i komunës së Drenasit, Ramiz Lladrovci, ka thënë se sot ishte ditë e rëndë pasi u manifestuan zhgënjimet e çdo qytetari të Drenasit, ndaj rastit të abuzimit të vajzës së mitur.

Lladrovci ka reaguar në facebook, duke bërë të ditur se edhe ai qe pjesëmarrës në marshin e sotëm kundër përdhunimeve pas rastit ku dyshohet se janë të involvuar edhe njerëz nga tre profesione të cilat gëzojnë besimin e secilit qytetar

”Sot, ishte një ditë e rëndë për të gjithë neve, ishte ditë e manifestimit të zhgënjimit qytetar në Drenas, ndaj rastit të abuzimit të vajzës së mitur, nga njerëzit e tri profesioneve që gëzojnë besimin e secili qytetar.

Së bashku me qytetarët e mi, me nxënësit, shpreha qëndrimin tim qytetar, ndaj rastit të pashembullt në vendintonë, ndaj abuzimit të të miturës, si një nga plagët më të rënda për një vajzë.

Ishte ditë e rëndë sepse, rrugëve të komunës tonë, shprehëm solidaritet me vuajtjet e vajzës së abuzuar si dhe të familjes së saj,Ishte ditë e shprehjes së pakënaqësisë ndaj veprimeve të një arsimtari,ishte ditë, e shprehjes së pakënaqësisë ndaj veprimeve të një polici,ishte ditë e shprehjes së pakënaqësisë ndaj veprimeve të një mjeku,për të mos u përsëritur kurrë, askund,për t’u trajtuar dhe vlerësuar në pajtim me ligjet në fuqi.
Shpërdorimi i detyrës nga një individ, nuk guxon të na lëkund besimin tonë në arsim, polici, mjekësi e as prokurori, profesione të çmuara dhe të respektuara nga të gjithë qytetarët.

Në këtë rast, presim sa më shpejt, organet gjegjëse të japin vendim për çfarëdo shkelje të detyrave apo përgjegjësive që bien ndesh me ligjin, nga të gjithë personat e implikuar në rastin e abuzimit.

Komuna jonë, qoftë e fundit që ka përjetuar një shembull të tillë tragjik për vajzën, për familjen e saj dhe të gjithë neve!”

Sot, ishte një ditë e rëndë për të gjithë neve, ishte ditë e manifestimit të zhgënjimit qytetar në Drenas, ndaj rastit…

Posted by Ramiz Lladrovci on Friday, February 8, 2019

Mbahet mbledhja e Këshillit Komunal për Siguri në Drenas

Pas rastit që u publikua në media për 16 vjeqaren dhe dhuna seksuale nga dy zyrtarë, njëri mëues dhe tjetri polic, Ramiz Lladrovci ka thirrë mbledhje sot në orën 15:00.

Pas takmimit Komuna Drenasit e ka bërë publike se qka u bisedua në mbledhje, raporton Teleshkronja Post.

Mbahet mbledhja e KKSB-së në Drenas, kërkohet nga autoritetet që sa më shpejt të zbardhin rastin

Ka përfunduar mbledhja e jashtëzakonshme e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB) e thirrur nga kryetari i Komunës së Drenasit, Ramiz Lladrovci, ku është diskutuar rasti i fundit të dyshimit për abuzim seksual nga polici dhe profesori ndaj të miturës. Anëtarët e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi kanë dënuar ashpër këtë rast dhe kanë kërkuar nga organet e rendit që sa më shpejt të zbardhet kjo çështje ne mënyrë që të mos përsëritën rastet e tilla.

Në takim merrnin pjesë gjithë anëtarët e kësaj trupe për siguri, Kryetari i Komunës që është edhe kryesues i KKSB-së,Ramiz Lladrovci, Komandanti i Stacionit Policor në Drenas, Bashkim Bytyqi, përfaqësuesi i Bashkësisë Islame, Valon Bequku, përfaqësuesi i Komunitetit Katolik, kryetari nga Këshilli i Prindërve në Arsim, koordinatorja e KKSB-së, përfaqësuesi nga FSK-ja, përfaqësuesi nga Ekipi Veprues për Siguri në Bashkësi, përfaqësuesja nga OJQ-të, kryesuesi i Komitetit për Komunitete, përfaqësuesi nga komiteti i biznesit, përfaqësuesja nga mediat, përfaqësues nga komuniteti i personave me aftësi të kufizuara, përfaqësuesi nga Këshilli i Veprimit Rinor Lokal, drejtori i DKA-së, përfaqësues nga KFOR-i dhe OSBE-ja.

Të pranishmit janë njoftuar nga kryetari Lladrovci me veprimet që ka marr Komuna lidhur me mësimdhënësin i cili është risuspenduar nga detyra dhe se ndaj të njëjtit do të zhvillohen edhe procedura dicipiniore sipas legjislacionit në fuqi.

Pas shumë diskutimeve ne këtë mbledhje të jashtëzakonshme, janë dhënë edhe rekomandimet për të parandaluar dukuritë e tilla.

Të organizohet një fushat sensibilizuese nga Drejtoria Komunale e Arsimit në Drenas përmes billbordëve, që të rinjtë ta kuptojnë se ku duhet t’i adresojnë ankesat e tyre të bazuara, si dhe është kërkuar nga ana e mediave te kenë kujdes në lidhje me raportimin e rasteve të tilla për arsye që t’u jepet mundësia IPK-së, prokurorisë dhe institucioneve të zbardhin rastet e tilla sa më shpejt.

Lladrovci njofton për pezullimin e mësimdhënësit

Kryetar i Drenasit, Ramiz Lladrovci ka folur për skandalin e abuzimit seksual të 16 vjeçares nga zëvendës shefi i hetimeve i Policisë në këtë komunë.

Në një konferencë të jashtëzakonshme për media, Lladrovci ka bërë të ditur se mësimdhënësi me inicialet Sh.Gj, është pezulluar nga puna. Ai tutje ka shpjeguar edhe për periudhën kur ky mësimdhënës.

“Duke respektu legjislacionin në fuqi drejtoria e arsimit ka ripezullu këtë mësimdhënës, dhe ne si institucion do të inicojmë procedurë hetimore. Më 20 09 2017 ai është pezulluar nga puna. Deri në njoftimin e Prokurorisë kemi vazhdu pezullimin me 50 për qind të pagës”, ka thënë Lladrovci.

“Me të marrë vendimin se ai nuk është nën hetime ne i kemi shkruar edhe një herë prokurorisë sepse kemi menduar se nuk janë zhvilluar hetimet siç duhet. Aktvendimi nga Prokuroria neve na ka detyruar ta kthejmë në punë mësimdhënësin”, ka shpjeguar Lladrovci.

“Drejtoria e ka marrë vendimin dhe e ka ripezulluar mësimdhënësin. Ftojmë organet e drejtësisë që ta ndjekin këtë rast sepse ne besojmë në gjykatat tona”, ka thënë tutje ai.

Siç ka thënë Lladrovci, ai nuk ka besuar se nxënësja nuk është abuzuar. Megjithatë, Lladrovci, ka thënë se nuk ka pasur ankesa tjera ndaj këtij mësimdhënësi.

“Ne inkurajojmë edhe inspektoratin që këtë rast ta ndjekin sepse ka rase abuzive që i kanë përdorë zyrtarët. Shprehi keqardhje për këtë rast. Nxënësja në fjalë e ka hequr deklaratën e saj dhe padinë sepse ka thënë se nuk është e vërtetë deklarata ime”, ka thënë Lladrovci.

Ramiz Lladrovci konferencë për vajzën e dhunuar në Drenas

Posted by GazetaBlic on Wednesday, February 6, 2019

Rapsodi dhe ish-luftëtari i UQK’së viziton Komunën e Drenasit

Sot gjatë ditës në Komunën e Drenasit ishte raposodi i njohur Imer Sefa, familjarë i familjes së njohur Sefë Mleqanit.

Në komunë është pritur nga i pari i Drenasit Ramiz Ladrovic, Gani Sylaj, Bashkim Bytyqi dhe disa zyrtarë tjerë komunal dhe policorë, transmeton Teleshkronja Post.

Lladrovci ka vlerësuar lartë kontributin e tij si rapsod dhe ish-luftëtarë i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, dhe e cilësoi si një nga vizitat më të mira që ka pasur.

Postimi i plotë :

Ndër vizitat më të mira që kam pasur dje në Komunë, ishte vizita e Bacës Imer Sefa, i familjes së mirënjohur të Sefë…

Posted by Ramiz Lladrovci on Friday, February 1, 2019

Kryetari Lladrovci pret në takim Drejtorin e AMKMK, Bislim Zogaj

Kryetari i Komunës së Drenasit, Ramiz Lladrovci i shoqëruar nga drejtoresha për Kulturë, Rini dhe Sport, Shqipe Zogu dhe shefin e Kabinetit, Flamur Curri, kanë pritur në takim drejtorin e Agjencisë për Menaxhimin e Komplekseve Memoriale, Bislim Zogaj dhe drejtorin e DFSHP-së, Adnan Elshani.

Ata në takim është biseduar për  për projektet të cilat do të implementohen në Komunën e Drenasit, transmeton Teleshkronja Post.

Kryetari Lladrovci është informuar për projektet të cilat do të implementohen në Drenas, ku do të financohen nga kjo Agjenci dhe gjithsejtë do të jenë 8 projekte dhe kanë kërkuar nga kryetari Lladrovci dhe Komuna për t’i ndihmuar në zgjidhjen e çështjeve pronësore.

Postimi i plotë nga Komuna e Drenasit :

Kryetari Lladrovci pret në takim Drejtorin e AMKMK, Bislim Zogaj

Kryetari i Komunës së Drenasit, Ramiz Lladrovci i shoqëruar nga drejtoresha për Kulturë, Rini dhe Sport, Shqipe Zogu dhe shefin e Kabinetit, Flamur Curri, kanë pritur në takim drejtorin e Agjencisë për Menaxhimin e Komplekseve Memoriale, Bislim Zogaj dhe drejtorin e DFSHP-së, Adnan Elshani me të cilët ka biseduar për projektet të cilat do të implementohen në Komunën e Drenasit.

Nga të pranishmit, kryetari Lladrovci është informuar për projektet të cilat do të implementohen në Drenas, ku do të financohen nga kjo Agjenci dhe gjithsejtë do të jenë 8 projekte dhe kanë kërkuar nga kryetari Lladrovci dhe Komuna për t’i ndihmuar në zgjidhjen e çështjeve pronësore.

Kryetari Lladrovci ka falënderuar të pranishmit për takimin dhe për projektet të cilat janë menduar të realizohen ne Drenas, që kanë të bëjnë ruajtjen dhe trashëgimin e vlerave historike të luftës së fundit në Kosovë dhe është zotuar se do të ofrojë bashkëpunimin e duhur sipas Ligjit për jetësimin e këtyre projekteve që janë ne interesin e përgjithshëm të qytetarëve të Drenasit.

Projektet të cilat do të implementohen ne Drenas nga Agjencia ne bashkëpunimi me Komunën e Drenasit janë;

Ndërtimi i Kullës së Heronjve Fehmi Lladrovci dhe Xhevë Krasniqi- Lladrovci në Gllanasellë.

Mirëmbajtja e varrezave të dëshmorëve në fshatin Gllanasellë, Vërboc, Çikatovë e Re dhe të Vjetër dhe varrezave të tjera të Dëshmorëve si dhe ndërtimi i pllakës përkujtimore në varrezat e Çikatovës së Vjetër.

Mirëmbajtja e varrezave të dëshmorëve në fshatin Negroc

Ndërtimi i Memorialit “Masakra e Familjes Deliu dhe Mulliqi” në fshatin Abri

Ndërtimi i lapidarit të Dëshmorëve të UÇK-së në Komoran

Mirëmbajtja e Kompleksit Memorial “Masakra e Familjes Ahmeti” në Likoshan

Ndërtimi i lapidarit të Dëshmorëve në Korroticë të Ulët dhe

Konservimi i Shtëpisë ku është kryer Masakra në Poklek të Vjetër.

Policia e Drenasit me raport vjetorë për vitin 2018

Stacioni Policor ne Drenas në krye me kapitenin Bashkim Bytyqi sot ka prezantuar raportin vjetor të punës për vitin 2018 para qytetarëve.

Sot (ditë e premtë) Stacioni Policor i Drenasit, në Kuvendin Komunal të Drenasit, kanë prezantuar raportin vjetor të punës për vitin e kaluar.

Ky raport ka vlerësuar se Drenasi në përgjithësi ishte shumë i qetë dhe pa incidente duke vazhduar ruajtjen e rendit publik në Drenas, transmeton Teleshkronja Post.

Ne këtë takim pjesëmarrës ishin komandanti i Stacionit, Bashkim Bytyqi me stafin e Stacionit Policor, nënkryetari i Komunës, Gani Sylaj me drejtor të drejtorive komunale, shoqata të dala nga lufta e UÇK-së, përfaqësues të Ushtrisë së Kosovës, KFOR-it, Bashkësisë Islame të Kosovës, të Komunitetit Katolik, kryetar të fshatrave, drejtor të shkollave dhe qytetarë.

Me këtë rast, nënkryetari Sylaj, ne emër të kryetarit Ramiz Lladrovci, ka falënderuar Policinë e Kosovës të cilët kanë kontribuar ne ruajtjen dhe qetësinë publike në Komunën e Drenasit dhe bashkëpunimin që kanë treguar gjatë vitit paraprak.

Ndërsa komandanti i Stacionit Policor në Drenas, Bashkim Bytyqi, ka thënë se viti 2018 ka qenë i suksesshëm dhe bashkëpunues më institucionet relevante për ruajtjen dhe qetësinë publike.

Me theks të veçantë, ka përmendur Komunën e Drenasit, përkatësisht kryetarin Lladrovci për vazhdimin e bashkëpunimit, po ashtu ai ka falënderuar edhe komunitetet fetare që kanë bashkëpunuar me policinë dhe që nuk është shënuar asnjë rast të dhunës ekstreme me motive fetare.

Në këtë takim është prezantuar raporti i detajuar me statistika të rasteve të ndryshme të Stacionit Policor të Drenasit./TeleshkronjaPost/

Shumë shpejtë qyteti i Drenasit me tramvaj

Qyteti i Drenasit shumë shpejtë do bëhet me tramvaj, kështu ka thënë kryetari i komunës së Drenasit, Ramiz Lladrovci në postimin e bërë një postim në profilin e tij në Facebook.

Lladrovci në shkrimin e tij ka treguar të gjitha projektet që komuna e tij pritet t’i kryejë:

“Ndërtimi i rrugës së Tramvajit Drenas – Komoran-Kroi i Mbretit – Stadiumi Nacional, apo traseja Prishtinë – Aeroport – Stadiumi kombëtar – Komoran – Drenas,Rruga në Çyçavicë, sipas memorandumit të pesë komunave,Kasmaqi, burimi i ujit në Krajkovë dhe Baicë,Rruga Llapushnik – Berishë- Kleçkë, etj”.

Postimi i Lladrovcit në Facebook:

Drenasin do ta ndryshojmë rrënjësisht! Faleminderit Kryetar Veseli për vëmendjen tuaj, për përkrahjen e nevojave të qytetarëve të komunës tonë.

Për tri vjet, do ta mbyllim çështjen e infrastrukturës, përmirësimin e arsimit, shëndetësisë, Qendrën e gruas, Qendrën e Rinisë, Qendrën e re të biznesit për vendet e reja të punës si dhe punët e mbara dhe të vlefshme tjera, për qytetarët tanë, pa dallim.
E falenderova në emër të komunës Kryetarin Veseli, duke u zotuar po ashtu se punën cilësore nuk do ta ndali dhe se përkrahja nga niveli qendror është substanciale për mirëqenien e qytetarëve të komunës tonë.

Faleminderit Kryetar Veseli për përkrahjen, së bashku, ne zotimet i bëjmë vepra!

Ja disa nga pikat e diskutuara të cilat janë në proces, për plan fizibiliteti ose në ekzekutim:
Stadiumi Kombëtar,Parku i Bisnesit, ekzistues dhe i Ri,Aeroporti Bujqësor,Stadiumi sintetik dhe pishina gjysêm olimpike – Komoran,Liqeni i Vasilevës,Penda në Vërboc,Komasacioni,Parkingjet nëntokësore në qytetin e Drenasit,Ndërtimi i lartë në zonën I, pronat komunale, Turbinat për energji të ripërtërishme nga ERA – Goleshi-Zonë banimi (Lagja e Dëshmorëve),Vendbanimet joformale (Lagja e Feronikelit, Komoran, Poklek),lmpianti i ujërave të zeza,Burimi i ujit mineral në fshatin Poklek dhe Verboc,Burimi i ujit tek Kroi i Mbretit – Korroticë e Epërme,Rruga – Drenas- Kroi i Mbretit,Feronikeli – industria,Rruga 4 korsi – Komoran – Polluzhë,Trajtimi i ndërtimeve nëpër zonat rurale,

Ja disa nga pikat e diskutuara të cilat janë në proces, për plan fizibiliteti ose në ekzekutim:
Stadiumi Kombëtar,Parku i Bisnesit, ekzistues dhe i Ri,Aeroporti Bujqësor,Stadiumi sintetik dhe pishina gjysêm olimpike – Komoran,Liqeni i Vasilevës,Penda në Vërboc,Komasacioni,Parkingjet nëntokësore në qytetin e Drenasit,Ndërtimi i lartë në zonën I, pronat komunale, Turbinat për energji të ripërtërishme nga ERA – Goleshi-Zonë banimi (Lagja e Dëshmorëve),Vendbanimet joformale (Lagja e Feronikelit, Komoran, Poklek),lmpianti i ujërave të zeza,Burimi i ujit mineral në fshatin Poklek dhe Verboc,Burimi i ujit tek Kroi i Mbretit – Korroticë e Epërme,Rruga – Drenas- Kroi i Mbretit,Feronikeli – industria,Rruga 4 korsi – Komoran – Polluzhë,Trajtimi i ndërtimeve nëpër zonat rurale,Ndërtimi i rrugës së Tramvajit Drenas – Komoran-Kroi i Mbretit – Stadiumi Nacional, apo traseja Prishtinë – Aeroport – Stadiumi kombëtar – Komoran – Drenas,Rruga në Çyçavicë, sipas memorandumit të pesë komunave,Kasmaqi, burimi i ujit në Krajkovë dhe Baicë,Rruga Llapushnik – Berishë- Kleçkë, etj.

Kryetari i vetëm që tejkalon kuotën për barazi gjinore në qeverisjen lokale

Kryetari i Komunës së Drenasit, Ramiz Lladrovci ka tejkaluar kuotën për barazinë gjinore në qeverisjen lokale në bazë të numrit të drejtorie të menaxhuara nga gratë.

Ai këtë lajm e ka konfirmuar vet me një postim në Facebook, raporton Teleshkronja Post.

Ky është postimi i plotë i Lladrovcit:

Nga sot, komuna e Drenasit, drejtoritë me shumicë i udhëheqin gratë, relacioni është 7 me 5, në favor të grave. Këto dy emërime, fuqizojnë kompetencën dhe gatishmërinë tonë në ekzekutiv për këto dy fusha.

Nga sot, znj. Egzona Jetullahi, Master në Shkencat Ekonomike, drejtoreshë në Drejtorinë për Zhvillim Ekonomik dhe Shqipe Zogu, drejtoreshë në Drejtorinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Deputete e Kuvendit Komunal në Drenas për dy mandate, femra e dytë më e votuar në Drenas, janë përforcimet e reja të ekzekutivit tonë komunal.

Drenasi, me këto dy emërime, përforcon jo vetëm pushtetin lokal me femra si shëmbull për vendin dhe rajonin por edhe motivin e kuadrit të ri, të marrë përgjegjësi për zhvillimin e komunës së Drenasit.

Suksese drejtoresha dhe drejtorë, qoftë vit i sukseseve të reja për komunën dhe qytetarët tanë!/TeleshkronjaPost/

Zëvendëspresidenti i PE’së viziton Drenasin dhe Prekazin

Zëvendëspresidenti i Parlamentit Evropian, Rainer Wieland sot viziton Komunën e Drenasit dhe bënë homazhe në Kompleksin Memorial “Adem Jashari” në Prekaz.

Wieland do të takohet me kryetarin e Drenasit, Ramiz Lladrovci. Wieland një vit më parë është shpallur qytetar nderi i Drenasit.

Agjenda:

13:00 – Nisja e delegacionit nga Prishtina për në Drenas,

13:30-13:45 – Vizitë në Xhaminë e fshatit Zabel i Ulët,

14:00-14:30 -Takimi me kryetarin e Komunës së Drenasit, Ramiz Lladrovci dhe drejtorët e Drejtorive Komunale,

14:30 – Nisja për në Prekaz,

14:45-15:15 – Vizitë në Kompleksin Memorial “Adem Jashari” në Prekaz,

15:35-16:10 – Vizitë në Ndërmarrjen e Ferronikelit në Drenas,

16:25-18 – Takim me këshilltarët komunal të Drenasit.