Përfundon protesta me veprime të pahijshme, por policia tregon profesionalizëm

Ka përfunduar portesta e thirrur nga Shoqëria Civile nga ora 12:00 deri në ora 13:30 për abu.zimin sek.sual që ka ndodhur rreth dy vite rresht.

Protesta filloj qetë nga shkolla e mesme “Gjergj Kastrioti Skenderbeu,” ku deri në fund të protestë kishte vetëm thirrje dhe pankarta.Por 10 minuta para se të mbyllej protesta, disa protestues hidhnin gjësende në drejtim të murit të krijuar nga policia duke tentuar ti godasin, por policia nga stacioni i Drenasit treguan shembull dhe përmbajtje duke mos reaguar.

Nëse policia do reagonte sigurisht mund te pritej eskalim i situatës dhe ndoshta përleshje mes protestuesve dhe zyrtarëve policorë.Megjithatë kjo u revokua falë profesionalizmit dhe shembullit duke mos reaguar ndaj veprimeve, edhe pse organizuesit e protestës bënin thirrje që mos të hidhnin gjësende drejt policisë.

Madje kur u bë thirrje që dy nga organizuesit të hyn brenda murit të policisë, kjo u lejua pa asnjë problem.Në një moment njëri nga pjestarët e policisë u emocionua madje qau duke shprehur humanizmin dhe distancimin nga veprimet e izoluara të ish-kolegut.

Protesta përfundoi pa ndonjë incident madhorë dhe protestuesit u shprëndanë të qetë nën vëzhgim profesional nga Policia e Kosovë në Drenas./TeleshkronjaPost/

Loading...