Arritja dhe zbritja në hënë në vitin 1969 ishte një arritje e pashembullt – një moment historik në historinë mbarënjerëzore.

Si ndodhi? Dekada të zhvillimit të pamëshirshëm shkencor, si dhe astronautë të guximshëm të cilët ishin të vendosur për të eksploruar të panjohurën, bënë të pamunduren të mundur.

Por ka më shumë. Teknologjitë që janë të zakonshme sot dolën nga kërkimi hapësinor Apollo, shkruan Teleshkronja Post.

Skanimet CAT, mikroçipet kompjuterike, pajisjet LAN dhe televizioni satelitor janë vetëm disa. Njohuria shkencore e fituar nga programet e NASA-s rrit cilësinë e jetës sot.

Dhe eksplorimi i hapësirës nxiti bashkëpunimin midis vendeve. Nga nënshkrimi i Traktatit të Hapësirës së Jashtme në vitin 1967 në menaxhimin e Stacionit Ndërkombëtar Hapësinor të 21-të, shkenca hapësinore mbështetet në talentet dhe bashkëpunimin global.

50 vjetori i zbritjes në hënës së pari [poster]
Loading...