Në Amerikë, këtë javë mund të jetë gati përgatitja për festën e 4 korrikut, por sot ka një festë jozyrtare që ka shumë tifozë të bejzbollit që flasin – “Dita e Bobby Bonilla”.

Kjo për shkak se më 1 korrik çdo vit që nga viti 2011, New York Mets dërgon një pagesë prej pothuajse 1 milion funte tek Bonilla, një ish-lojtar 56 vjeçar për ekipin e Baseball të Major League, edhe pse ai nuk ka luajtur për ekipin këtë shekull.

Dhe goditjet vazhdojnë të vijnë për Mets – ata duhet të mbajnë pagesat deri në 2035 me tifozët e bejsbollit në mediat sociale duke marrë kënaqësi të madhe në kujtimin e marrëveshjes me emrin e Bonilla që janë cicëruar me dhjetëra mijëra herë të hënën në Twitter.

Bonilla, dikur një nga lojtarët më të paguar të MLB, është duke përfituar nga një marrëveshje që u nënshkrua përsëri në vitin 2000, shkruan BBC News, përcjellë teleshkronja.

Si pjesë e një marrëveshje për lirimin e tij nga kontrata e tij, Mets arritën një marrëveshje për të shtyrë një pagesë prej $ 5m (£ 4.7m) deri në 2011, në këmbim të një norme vjetore prej tetë përqindësh.

Deri tani, Bonilla është paguar 8.9 milion dollarë në shtatë këste dhe deri në kohën kur marrëveshja është e plotë në 16 vjet ai do të ketë mbledhur gjithsej 29.8 milion dollarë. Pagesa e tij vjetore është edhe më e lartë se paga vjetore e disa lojtarëve aktual të Mets.

1 korriku 2019 është një datë me rëndësi për disa tifozë të sporteve në këtë anë të Atlantikut. Kjo për shkak se është data e fillimit të kontratës gjashtë-vjeçare të David Moyes, si menaxheri i Manchester United do të kishte skaduar zyrtarisht./teleshkronjasport/

Loading...