Peshkatarët u befasuan kur panë diçka gjigante në det

Mark Watkins dhe babai i tij ishin duke peshkuar 25 milje nga Bunbury, në jug të Perth, në Australi, kur diçka misterioze në formë topi u shfaq pranë tyre.

Por pasi u afruan, ata arritën të kuptojnë se kishin të bënin vetëm me një balenë të ngordhur e me një stomak të fryrë, plot gazra.

Mark Watkins është shprehur se kurrë nuk kishte parë diçka të tillë, ndërsa kishte pyetur edhe miqtë e tij peshkatarë, por edhe për ta ishte diçka e pa hasur më parë.

Foto nga vendi i ngjarjes :

‘Magjistari vizuel’, Sirio Berati, i cili ka marrë vëmendje ndërkombëtare

19 vjeqari Sirio Berati, artisti vizual që krijon manipulime eterike fotografike filozofike

Nëse jeni adhurues i artit dixhital, mund të keni dëgjuar për Sirio Berati, një artist vizual shqiptar me qendër në Montreal, Kanada. Ai shkoi viral jo shumë kohë më parë për manipulimet e tij të Game of Thrones në Instagram, të cilat gjithashtu morën vëmendjen e indianëve dhe mediave të tjera ndërkombëtare.

Arti pamor dhe dixhital i Sirios është më së shumti i lidhur me një rrëfim filozofik, i eksploruar plotësisht gjatë gjithë punës së tij, ku ai flet për identitetin, ekzistencializmin, klasën dhe kulturën. Këtë herë, Sirio zgjodhi manipulimet në Photoshop të frymëzuara nga arti i rilindjes së hershme, përsëri, me një nuancë të filozofisë që qëndron pas krijimeve të tij.

Berati hulumtoi dhe punoi me shumë fusha të ndryshme të artit, fushave dhe mediumeve, megjithëse puna e tij përqendrohet kryesisht në fotografi dhe krijime filmi. Shumë nga manipulimet e tij fotografike përfshijnë magji, flutura dhe realitete të tjera të përziera, gjë që e bën punën e tij të ndihet magjike.

Në veprat e tij të fundit, të frymëzuara nga historia biblike e Adamit dhe Evës, Sirio flet për idenë e konstruktuar të Xhehenemit dhe Qiellit, ndërsa sfidon konceptin e përgjithshëm ashtu siç e njohim ne.

“Këto manipulime synojnë të vënë në dyshim Qiejtë dhe Ferrin dhe si mund të portretizohet ndryshe” thotë Sirio. “Më pëlqen të krijoj ide. Unë besoj se gjithçka në botën tonë, duke filluar nga forma e shtetit ku jetojmë, është një ide e konsoliduar. Ndjej që, me qasjet e mia filozofike ndaj manipulimit dhe fotografisë mund të ofroj diçka të freskët. Unë mund të ofroj një perspektivë dhe të përdor imagjinatën time dhe platformën time për të ndikuar njerëzit në mënyrën e duhur si një artist. “

View this post on Instagram

As promised, here is my skin retouching carousel tutorial. Share w friends. If you still believe it’s worth a youtube step by step tutorial let me know. Also don’t forget to subscribe. Link in bio 🙃 happy to share my skills. Also just realized that step 10 and 13 have switched places in terms of the video order. Just follow the number steps :). There are 2 number 9s, one for the highlights and one for the shadows. Sorry about the order, didn’t realize it till now The right order is on my STORY HIGHLIGHTS. 🙂 . . . ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mtlblog #livemontreal #mtlmoments #dailyhivemtl #montrealbeauty #beautymontreal #ssense #foliofever #mtlmodel #adobephotoshop #beautyretouch #highendretouch #portrait_mf #portraitvision_ #portrait_ig #portrait_society

A post shared by SIRIO (@sirio) on

Instagrami i Sirios është plot me krijime unike dhe vepra arti. Ai krijon imazhe interesante surrealiste në të cilat ai përdor elemente iracionale dhe imagjinare për të shprehur emocione.

Puna e Sirios mund të ketë dimensione të ndryshme dhe të ndryshojë në kontekst dhe tema ndërsa veprat e tij artistike kryesisht shoqërohen me një narrativ shpirtëror. Me artin e tij dixhital, ai gjithashtu dëshiron të rrisë vetëdijen për çështje të veçanta. Ndërsa është plotësisht i vetë-mësuar, dhe vetëm duke punuar me Photoshop për disa vjet, puna e Sirio është me të vërtetë frymëzuese.

Përkthyer nga uebsajti Bolliwood-ian, Popdiaries.

VIDEO: Bualli ikën nga thertorja dhe lëndon shumë njerëz nëpër qytet

Disa pamje janë dalë në internet, që tregojnë momentin kur një buall shkaktoi kërdi nëpër Buenos Aires, Argjentinë, pasi iku nga thertorja.

Raportohet se kafsha iku nga një thertore në Tierras Altas, Buenos Aires dhe lëndoi një grua duke e goditur dhe lënë pa vetëdije.

Incidenti ndodhi të shtunën pasdite dhe askush nuk ishte në gjendje ta ndalte atë, përderisa goditi çfarë i doli përpara, transmeton Gazeta Express.

Videon mund ta shikoni më poshtë:

Ramush Haradinaj në Drenicë, iu lë bakshish shahirave (VIDEO)

Kryeministri në largim i Kosovës, Ramush Haradinaj dje ka qëndruar në odën e anëtarit të ri të AAK-së, ish-asambeistit të PDK-së, Naim Bazajt.

Naim Bazaj e ka pritur tashmë bashkëpartiakun, Haradinajn në odë me ‘shahirë’ që këndonin këngë të vjetra me çifteli.

Gjatë kësaj ndeje, Bazaj ka dashur ta nxjerrë kuletën, por është ndalur nga Haradinaj. Ky më pas e nxjerrë kuletën dhe ua gjuan disa para këngëtarëve.

Naim Bazaj ishte asamblisti më i votuar i PDK-së në Drenicë. Ai dje u anëtarësua në AAK, ku u prit nga Haradinaj.

Shikoni videon më poshtë, ku shihen Haradinaj e Bazaj së bashku duke i lënë bakshish këngëtarëve./TeleshkronjaPost/

ZYRTARE: Eden Hazard në koverin e FIFA 20

Eden Hazard ka dalë triumfues në garën për koverin – ballinën e video lojës së famshme, FIFA 20.

Kjo u zyrtarizua nga vet klubi i Real Madridit, ku e uron lojtarin e tyre më të ri, Eden Hazard, raporton Teleshkronja Post.

Ylli i ballinës së dy edicioneve të fundit të FIFA-s ka qenë Cristiano Ronaldo, por portugezi është zëvendësuar nga Neymar, Paulo Dybala dhe Kevin De Bryune në mes të sezonit të kaluar pasi u akuzua për përdhunim.

Këtë sezon Ronaldo nuk mund të ketë qenë në ndonjë mbulesë pas marrëveshjes së veçantë të Juventusit me PES.

Postimi i Real Madridit në Twitter :

Brenda vilës ku nata kushton £ 5,000, aty ku Leo Messi po pushon në ishullin privat të Jumby Bay

Sezoni i 2018/19 ishte pak si një ruletë për Lionel Messin tek Barcelona dhe Argjentina, shkruan Teleshkronja Post.

Herë pas here, ai po luante një pjesë të futbollit më të mirë të karrierës së tij të pabesueshme. Një numër i 51 gola në 50 ndeshje paraqet atë.

Kjo formë e ka parë atë të kthejë në garë për çmimin e vitit 2019 Ballon d’Or në një garë mes vetes dhe Virgil van Dijk të Liverpulit e Cristiano Ronaldo të Juventusit.

Por duke folur për Liverpulin, The Reds e dërgoi Messin dhe sezonin e Barcelonës në pak fatkeqësi.

Pasi superstari i Argjentinës shënoi një goditje të pabesueshme për t’i dhënë Barcelonës një goditje 3-0 në ndeshjen e parë të gjysmëfinales së Ligës së Kampioneve kundër skuadrës së Jurgen Klopp, ata humbën ndeshjen e dytë 4-0 në Anfield.

Por kjo ishte vetëm e para e tre momenteve të zemërimit për Messin.

Barca vazhdoi të humbte finalen e Copa del Rey kundër Valencias.

Më pas, Messi udhëhoqi skuadrën e tij të Argjentinës në gjysmëfinale të Kupës Amerikane në kërkim të trofeut të tij të parë ndërkombëtar para humbjes 2-0 në Brazil.

Nuk është çudi që Messi kishte nevojë për një pushim luksoz pas fushatës që ai kishte, atëherë.

Dhe ai është duke shijuar pushimet në ishullin privat të Jumby Bay në Antigua tani.

Messi, bashkë me gruan e tij Antonella Roccuzzo dhe tre fëmijët e tyre – Thiago, Mateo dhe Ciro – kanë qëndruar në një vendpushim ekskluziv në Karaibe që kushton £ 5,000 për natë.

Turizmi ka plazhin e vet privat me rërë të bardhë, ku familja Messi ka ngarkuar disa foto në Instagram.

Një video është postuar edhe Messi duke u bashkuar në një lojë të futbollit në plazh.

Ishulli është aq i izoluar sa që është i arritshëm vetëm me anije dhe nuk ka makina.

Hoteli ka 40 dhoma të bukura dhe vila drejt në plazh, duke ofruar pamje mahnitëse të detit duke ju dhënë mundësinë për të parë si lindjen e diellit ashtu edhe muzgun.

Këto foto i bën pushimet tuaja të verës duken mjaft mesatare, apo jo?

Berberi dhe mamaja frikësojnë djaloshin kinse ia preu veshin

Në një video që ishte bërë virale në internet, shihet se si një nënë kishte bërë marrëveshje me berberin që ta frikësojnë një djalosh.

Djaloshi shkon për t’i prerë flokët tek berberi, dhe nuk e di se do bie në grackën e tij dhe të nënës së tij.

Për më tepër shikoni videon se si reagon djaloshi i ri në moshë :

Kuiz: A mund t’i përgjigjeni pyetjeve më të vështira për nënshtetësinë amerikane ?

Mijëra njerëz u bën qytetarë amerikanë në Ditën e Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Por së pari ata duhej të kalonin një test shtetësie.

Nëse doni shtetësinë tuaj amerikane në linjë, a mund t’i përgjigjeni pyetjes në vijim?. Sepse, sipas një studimi të vitit 2011, kjo është më e vështira e 100 pyetjeve të mundshme të bëra në testin e shtetësisë së Shteteve të Bashkuara.

Këto janë 10 pyetjet, provoni dijen tuaj :

  1. Sa amandamentet ka Kushtetuta e Amerikës ?

A) 14, B) 21, C) 25, D) 27.

Në javët rreth 4 korrikut, mijëra njerëz u mblodhën në gjykata, në parqe dhe stadiume nga Tucson në Pawtucket, R.I., në Hagatna, Guam, për t’u betuar si qytetarë amerikanë në ceremonitë e Ditës së Pavarësisë.

Para se të bëjnë betimin e besnikërisë, megjithatë, qytetarët e mundshëm duhet të kalojnë një ekzaminim të qytetarëve, duke mbuluar historinë, parimet dhe sistemin e qeverisjes së Amerikës. Për testin, një oficer i Shtetësisë së Shtetësisë dhe Emigracionit përzgjedh rastësisht një sërë 10 pyetjesh nga një listë prej 100 dhe i lexon në gjuhën angleze aplikantit, i cili duhet të përgjigjet verbalisht të paktën gjashtë saktë.

Disa, si “Emri i presidentit” ose “Cili është kryeqyteti i SHBA?” janë më të lehta se të tjerët, duke ngritur shqetësime rreth faktit nëse të gjithë aplikantët kanë të njëjtin goditje në momentin e kalimit.

Këtu po provojmë për pyetjet që vëzhguesit vullnetarë më shpesh flubbed, me një përjashtim: Ne kemi lënë jashtë një – “Emëroni përfaqësuesin tuaj amerikan” – sepse përgjigja e saktë varet nga ku jetoni.

Dhe, për këtë kuiz online të punojmë, ne i kemi konvertuar ato në format me zgjedhje të shumëfishta. Lexoni me kujdes pyetjet dhe fat të mirë.

2.Cila nga këto është diçka për të cilën Benjamin Franklin është i njohur?

A) Ai ishte personi i parë që nënshkroi Kushtetutën, B) zbuloi energji elektrike, C) Ishte gjenerali i parë i postmasterit të vendit, D) ai ishte presidenti i dytë i vendit.

3. Kush ishte President i Amerikës gjatë Luftës së Parë Botërore?

A) Woodrow Wilson, B) Warren Harding, C) Calvin Coolidge, D) Franklin D. Roosevelt

4.Cila deklaratë saktësisht përshkruan “sundimin e ligjit”?

A) Ligji është ajo që thotë Presidenti, B) Njerëzit që zbatojnë ligjet nuk duhet t’i ndjekin ato, C) Askush nuk është mbi ligjin, D) Gjykatësit mund të rishkruajnë ligjet me të cilat nuk pajtohen.

5. Sipas Kushtetutës, cilat prej këtyre kompetencave nuk i përkasin qeverisë federale?

A) Ratifikimi i ndryshimeve në Kushtetutë, B) Paratë e shtypura, C) Deklarimi i luftës, D) Traktatet me fuqi të huaja.

6. Amerika zgjedhë një senator amerikan për sa vjet?

A) Katër vjet, B) Gjashtë vjet, C) Tetë vjet, D) Dymbëdhjetë vjet.

7. Kush është Shefi i Drejtësisë i Shteteve të Bashkuara tani?

A) John G. Roberts Jr., B) Ruth Bader Ginsburg, C) William P. Barr, D) Brett M. Kavanaugh.

8. Dhoma e Përfaqësuesve ka sa anëtarë të votimit?
A) 100, B) 435, C) 535, D) 538

9. Gazetat federale mbështetën miratimin e Kushtetutës së SHBA. Cili nga këta burra nuk ishte një nga autorët?

A) James Madison, B) Alexander Hamilton, C) John Jay, D) John Adams.

10. Kur u shkrua Kushtetuta e ShBA-së ?

A) Viti 1492, B) Viti 1776, C) Viti 1787, D) Viti 1865.

Përgjigjet e 10 pyetjeve:

  1. D, 2. C, 3. A, 4. C, 5. A, 6. B, 7. A, 8. B, 9. D, 10. C.

Për qytetarët e ardhshëm, një pyetje e vështirë mund të bëjë të gjitha ndryshimet.

Dr. Winke tha se studimi i saj zbuloi se dallimi në mes të rezultatit dështues prej pesë dhe një vlerësimi kalimtar prej gjashtë mund të ketë më shumë të bëjë me zgjedhjen e pyetjeve sesa me njohjen e përgjigjeve.

Në studimin e vitit 2011, pothuajse të gjithë testuesit e dinin pse flamuri amerikan ka 50 yje, por më pak se një në 10 e dinte datën kur u shkrua Kushtetuta, dhe vetëm një në 8 mund të emërojë një nga shkrimtarët e gazetave federaliste .

Emigrantët që aplikojnë për shtetësi i janë dhënë vetëm dy shanse për të kaluar testin para se ata duhet të rifillojnë procesin e aplikimit nga zeroja – dhe të paguajnë tarifën e regjistrimit së paku $ 640 përsëri. Nëse ata dështojnë në intervistën e tyre të parë, ata duhet të rifitojnë provimin e qytetarit në një intervistë tjetër ndërmjet 60 dhe 90 ditëve më vonë./TeleshkronjaPost/